Hvad er et Infrarød panel?

Infravarme infrarød panel er et varmesystem som opvarmer via elektromagnetiske bølger. Kort betyder dette at bagved glaspladen ligger der et varmelegeme som udsender elektromagnetiske bølger. Når disse langbølgede IR varmestråler rammer de faste objekter ( gulv, væg, loft, mennesker mm ) i boligen, absorberer de faste objekter strålerne, og omsætter dem til varme.

Infrarød Panel

Infravarme Infrarød panel er et varmesystem baseret på El-Varme. Hvis vi sammenligner med traditionelle el ovne, er besparelsen på varmeregningen mellem 30 og 40%. Dette skyldes at varmelegement i Infravarme infrarød panel er bedre til at udnytte strømmen og omsætte den til den varmen vi har brug for og ønsker. Infrarød panelet opvarmer dermed boligens materiale, som lagrer varmen, og afgiver denne til luften. Luften opleves sund og behagelig, samtidig betyder det at der bliver mindre kuldefald fra kolde vægge og vinduespartier. Mindre kuldefald betyder at vi ikke har behov for så høj en lufttemperatur for at kompensere for kolde områder i boligen. Varmen fordeles jævnt i rummet, og man undgår samtidig problematikken med koldt ved gulvet, og varmt i loftet.

Infrarød Panel som supplerende varmekilde

Har du en anden varmekilde i boligen, kan man nemt supplere med Infrarød Panel til de steder i boligen hvor man ikke opnår den ønskede temperatur og varme med den nuværende varmekilde. Andre varmekilder kan være olie eller gasfyr, som måske slukkes i sommerhalvåret. I denne perioden bliver det koldt på badeværelset. Det kan også være en varmepumpe som i de kolde perioder ikke kan opvarme og udnytte varmen med den kolde udeluft. En traditionel varmepumpe er ikke så effektiv ved ude temperaturer under 0 grader. Her arbejder varmepumpen mere og bruger også mere strøm.

Hvor kan man bruge et Infrarød Panel?

Det er utallige brugområder! Alle steder hvor du har behov for varme! Det kan være:

  • Spisepladsen i køkkenet, eller hyggekrogen i stuen. Montér et Infrarød Panel på væggen eller i loftet
  • I Badeværelset – som Spejl over vasken, på væg eller i loftet.
  • På værelset, soveværelset eller hjemmekontoret
  • Gangarealer, som Spejl? Eller traditionelt væg eller loftpanel
  • I Havestuen, som Terrassevarmer, eller også her som loft eller vægpanel
  • I Garagen eller kællerrum
  • På kontoret
  • På lageret

Tænk Grønt og Økonomi

Hvis du kan sænke din inde temperatur med 1 grad falder varmeudgiften med ca 5%. Kan det svare sig for dig, at sænke temperaturen i opholds rom som stue og køkken med 2 grader, og så have Infrarød Panel tændt i de timer hvor du opholder dig ved spisepladsen eller i stuen? Placering kan være i loftet eller som et smalt panel over fjernsynet på væggen, som giver den gode og behagelige varme. Med intelligent og digital varmestyring kan du nemt med Infravarme Smart styre temperaturen så der er varmt når du er der. Sluk centralfyret om sommeren og overlad opvarmningen til Infrarød Panel. Du sparer miljøet og din egen pengebog. Les gerne mere om Projekt Smart Energi i hjemmet her

 

Læs mere om de forskellige muligheder her på infravarme.dk, Gå gerne videre til vores leverandører, Infranomic og Sunnyheat.  Hvis du fortsat ikke finder de svarerne du søger, kontakt os gerne på telefon 7070 7922 eller send os en mail på [email protected], eller via vores kontakt side.